Skip to main content

Jäähdytys-, ilmastointi- ja
lämpöpumppulaitteiden
asennus ja huolto

Wattila Oy

Kankaanpää - Kauhajoki - Pori - Tampere

Kylmäala talotekniikassa tarkoittaa jäähdytys-, ilmastointi- ja lämpöpumppulaitteiden asennusta ja huoltoa. Me myymme, huollamme ja toimitamme varaosat kaikkiin kylmälaitteisiin.

Luvanvaraista toimintaa

Kylmäala on Tukesin alaisuudessa tehtävää toimintaa, johon tarvitset Tukesin hyväksynnän ja pätevyyden. F-kaasu l. kasvihuonekaasu heikentää otsonikerrosta. Siksi toimintaan tarvitaan luvat, kun tekee jotakin seuraavista

  • Laitteiden F-kaasuja sisältävien kylmäainepiirien yhdistäminen tai avaaminen
  • Laitteen F-kaasujen tai niihin pohjautuvien liuottimien talteenotto
  • Laitteiden vuototarkastusten tekeminen.

Kylmäalan vaatimukset ovat aiheellisia – Oikein asennettu lämpöpumppu ei vuoda asennuksen yhteydessä eikä myöhemminkään kasvihuonekaasuja ilmaan.

Lämpöpumpun saa asentaa vain rekisteröity asennusliike

Lämpöpumppuja saa asentaa vain ammattilaiset, joilla on Tukesin myöntämä kylmäalan ja sähköalan pätevyys. Asennusliikkeellä tulee olla myös kylmälaiteliiketodistus, eli kylmäalan toimintaoikeus Tukesin rekisterissä. Esitäytetyn ilmalämpöpumpun saa myydä loppukäyttäjälle vain silloin, kun laitteen asentaa pätevä asennusliike. Ilmalämpöpumppu kannattaa ostaa vain asennettuna.

Kylmäalan pätevyys ja kylmälaiteliike luokka Y3, Y3 A

Wattila Talotekniikalla on Tukesin myöntämä kylmäainepätevyys luokka Y3 ja Y3 A. Pätevyysluokat on jaettu laitteen sisältämän kylmäainemäärän mukaan, jossa Y3 tarkoittaa, että laitteessa on 3 kg tai enemmän kylmäainetta. Tämä on suurin myönnettävä lupa. Wattila Talotekniikka saa siis asentaa kaikenkokoiset kylmäainelaitteet kotitalouksille, isoille kiinteistöille että teollisuuteen.

  • Kaikki kylmälaitteet
  • Ilmavesilämpöpumppu
  • Ilmalämpöpumppu
  • Kiinteistölämpöpumppu
  • Maalämpöpumppu

Kylmäainepätevyyden omaava henkilö tai yritys on suorittanut vaatimusten mukaiset koulutukset.

Vastuullista lämpöpumppuasennusta

Tilaajan etu on aina teettää työ ammattilaisella. Tukesin rekisteristä voi tarkistaa asentajan luvat ja näin varmistua siitä, että työ on tehty oikein.
Mikäli ostat lämpöpumpun ilman asennustyötä, laitteen myyjälle on osoitettava, että asennuksen suorittaa pätevä asennusliike.
Vastuullinen lämpöpumppujen asennusliike myös opastaa ja neuvoo lämpöpumpun käytössä. On hyvä säilyttää asennusliikkeen yhteystiedot, että voi jatkossa hankkia huollot ja korjaukset samasta osoitteesta.

Lämpöä ja kylmää takuutyönä – Wattila Talotekniikka

Olemme kylmäalan erikoisliike. Tarjoamme kylmäalan laitteet ja asennukset aina takuutyönä. Lähtökohtana on tilaajan tarpeen mukainen ratkaisu, jossa kiinteistökohtaisesti teemme tarjouksen sopivasta lämpöpumpusta ja sen asennuksesta. Olemme paikallinen ja luotettava lämpöpumppumyymäläsi Kankaanpäässä. Kysy lisää!

Terveisin Henry Lätti